Τσιμεντόπλακα FP Board50

Περιγραφή  20yearsgr

Η FΡ Board® 60 είναι μια πυρίμαχη τσιμεντόπλακα φιλική προς το περιβάλλον για οικολογικά κτίρια, με μεγάλη μηχανική αντοχή. Παρέχει μία εξαιρετικά σκληρή και ανθεκτική επιφάνεια που μπορεί να αντέξει σε παρατεταμένη έκθεση στην υγρασία.

Βασικά χαρακτηριστικά της είναι:

Έχει υψηλή αντοχή στις καιρικές συνθήκες, Ενδείκνυται σε περιοχές με πολύ υγρασία (αδιάβροχο). Μπορεί να επενδυθεί με πλακάκι, πέτρα ή οποιοδήποτε άλλο υλικό. Εξαιρετική μηχανική αντοχή και ανθεκτική στη γήρανση, με πυρήνα το αφρώδες τσιμέντο. 

faltso smallΕφαρμογή  

Η FP Board® 60 μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε είδους κτίρια με υψηλές απαιτήσεις ως εξωτερική και εσωτερική τοιχοποιία, δάπεδο αλλά και ως επένδυση εξωτερικών τοιχοποιιών από τσιμέντο, τούβλο κλπ.

Χαρακτηριστικά

Άριστη πυροπροστασία. Η FΡ Board® 60 παρουσιάζει άριστη πυροπροστασία, δεν είναι εύφλεκτη. 

Αδιάβροχο, ανθυγρό. Σε κρύο, ξηρό και υγρό περιβάλλον, η FΡ Board® 60 παρουσιάζει σταθερές επιδόσεις, δεν επιτρέπει την συμπύκνωση σταγόνων νερού, δεν επηρεάζεται απο τον υγρό αέρα και δεν απορροφά ποτέ υγρασία. Ακόμη και στην περίπτωση που τοποθετηθεί μέσα το νερό για αρκετές μέρες και κατόπιν στεγνώσει φυσικά, δεν θα παραμορφωθεί, ούτε θα μαλακώσει με αποτέλεσμα να μπορεί να χρησιμοποιηθεί κανονικά.

Εξαιρετική μηχανική αντοχή. Η FP Board® 60 είναι ένα ελαφρύ υλικό, με συμπαγή δομή, καλή σταθερότητα, καμία παραμόρφωση και εξαιρετική απόδοση ατην αντοχή κρούσης (εως 25 ΜΡα), στην κάμψη και στην συμπίεση.  Ενδείκνυται ιδιαίτερα για μεταλλικά κτίρια.

Δεν ελκύει έντομα η μύκητες. Η ανόργανη ορυκτή σκόνη συνθέτει την πλάκα προσδίδοντας αντι-μυκητικές, αντι-βακτηριδιακές, αντί-εντομικές και αντί-τερμιτικές λειτουργίες, οι οποίες πληρούν τις απαιτήσεις για αποφυγή δημιουργίας μούχλας και μικροοργανισμών σε κτίρια.

Χρήσεις  

Η FΡ Board® 60 προσδιορίζεται για την κατασκευή εξωτερικής τοιχοποιίας καλύπτοντας όλες τις ανάγκες των κτιρίων ειδικών προδιαγραφών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε κατασκευαστικό τομέα. Επίσης, στην επιφάνεια της μπορεί να επικολληθεί πλακάκι, μάρμαρο, γρανίτης, πέτρα, ταπετσαρία, διακοσμητικές πλάκες, ξύλο και κάθε είδους βαφή.

Περιβάλλον και Υγεία  

Η FΡ Board® 60 δεν περιέχει αμίαντο, φορμαλδεϋδη, βενζόλιο ή άλλα βλαβερά ραδιενεργά στοιχεία. Είναι άκαπνο, μή τοξικά και άοσμο. Φυσική ορυκτή σκόνη και ανόργανα υλικά αποτελούν τα υλικά παραγωγής. Η διαδικασία παραγωγής γίνεται με γνώμονα την διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος, την χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση, περιορισμό της εκπομπής σωματιδίων, εξοικονόμηση ενέργειας και προστασία του περιβάλλοντος.

iconsfpgr

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Flow value  135.7 (mm)
Penetration value  21 (mm) 
 Bulk density of fresh mortar 472.20 (kg/m3) 
 Air content 14.75% 
 Aghesive strength 0.2 (N/mm2) 
 Coefficient of water absorption 0.1 (kg/(m2*min) 
 Termal Condustivity 0.061 W/mk 
   

Ενδιαφέροντα Νέα

 • Στυλ Διακόσμησης
  Μερικά βασικά στυλ διακόσμησης … Μινιμαλιστικός σχεδιασμος Ο μινιμαλισμός είναι μία μορφή design με αντοχή στον χρόνο. Η ηρεμία και η απλή γραμμή είναι δύο στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν. Όσοι από ...
  Βιοκλιματικά σπίτια ...
  Κατασκευάστε ένα βιοκλιματικό σπίτι και κερδίστε χρήματα. Η εταιρεία μας δίνει μεγάλη έμφαση στην εξοικονόμηση ενέργειας… γι’ αυτό το λόγο σχεδιάζει και κατασκευάζει βιοκλιματικές κατοικίες. Ένα βιοκλ...
  Η Νορβηγία επενδύει ...
  To Aurland Lookout είναι μία μήκους 30 μέτρων “σανίδα πειρατή” σε μορφή γέφυρας που φτάνει πάνω από ένα από τα μεγαλύτερα και πιο εντυπωσιακά φιόρδ στη δυτική Νορβηγία. Δεν είμαστε σίγουροι για το τι ...
  Αντισεισμικά σπίτια ...
  Oι ακραίες καιρικές συνθήκες και οι φυσικές καταστροφές προκαλούν εκατοντάδες απώλειες το χρόνο προκαλώντας δισεκατομύρια ευρώ σε ζημίες. Χάρη στις εξελίξεις στο σχεδιασμό και τα υλικά, οι αρχιτέκτονε...