Τσιμεντόπλακα FP Board50

Περιγραφή  20yearsgr

Η FΡ Board® 50 είναι μια πυρίμαχη τσιμεντόπλακα φιλική προς το περιβάλλον για οικολογικά κτίρια, με μεγάλη μηχανική αντοχή. Παρέχει μία εξαιρετικά σκληρή και ανθεκτική επιφάνεια που μπορεί να αντέξει σε παρατεταμένη έκθεση στην υγρασία.

Βασικά χαρακτηριστικά της είναι:

Έχει υψηλή αντοχή στις καιρικές συνθήκες, Ενδείκνυται σε περιοχές με πολύ υγρασία (αδιάβροχο). Μπορεί να επενδυθεί με πλακάκι, πέτρα ή οποιοδήποτε άλλο υλικό. Εξαιρετική μηχανική αντοχή και ανθεκτική στη γήρανση. Με πυρήνα το αφρώδες τσιμέντο, η FΡ Board® 50 αποτελεί μια ελαφριά σύνθεση με επικάλυψη από την κάθε μεριά του από μια ανθεκτική σανίδα, με πυρίμαχες και μονωτικές ιδιότητες.

faltso smallΕφαρμογή  

Η FP Board® 50 μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε είδους κτίρια με υψηλές απαιτήσεις ως εξωτερική και εσωτερική τοιχοποιία, δάπεδο αλλά και ως επένδυση εξωτερικών τοιχοποιιών από τσιμέντο, τούβλο κλπ, η οποία δεν χρειάζεται σοβάτισμα.

Χαρακτηριστικά

Άριστη πυροπροστασία. Η FΡ Board® 50 παρουσιάζει άριστη πυροπροστασία, δεν είναι εύφλεκτη. Ο χρόνος συνεχούς ανάφλεξης της είναι 0. Στους 800°C δεν φλέγεται και στους 1200°C δεν εκλύει φλόγες, φτάνοντας έτσι στην υψηλότερη κλάση πυροπροστασίας Α1 σε μη αναφλέξιμο επίπεδο. Η πυροπροστασία ξεπερνά τις 3 ώρες.

Αδιάβροχο, ανθυγρό. Σε κρύο, ξηρό και υγρό περιβάλλον, η FΡ Board® 50 παρουσιάζει σταθερές επιδόσεις, δεν επιτρέπει την συμπύκνωση σταγόνων νερού, δεν επηρεάζεται απο τον υγρό αέρα και δεν απορροφά ποτέ υγρασία. Ακόμη και στην περίπτωση που τοποθετηθεί μέσα το νερό για αρκετές μέρες και κατόπιν στεγνώσει φυσικά, δεν θα παραμορφωθεί, ούτε θα μαλακώσει με αποτέλεσμα να μπορεί να χρησιμοποιηθεί κανονικά.

Η κατανομή των πόρων είναι ομοιόμορφη και συμπαγής, έχει επιδόσεις ανόργανου υλικού με θερμική αντίσταστη 1.7 w/m2k.

Εξαιρετική μηχανική αντοχή. Η FP Board® 50 είναι ένα ελαφρύ υλικό, με συμπαγή δομή, καλή σταθερότητα, καμία παραμόρφωση και εξαιρετική απόδοση ατην αντοχή κρούσης (εως 25 ΜΡα), στην κάμψη και στην συμπίεση. Επίσης, ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα είναι η διπλή ενισχυμένη σανίδα επιτρέποντας την εφαρμογή βιδών, καρφιών ή οποιουδήποτε άλλου μεταλλικού βύσματος για στήριξη. Ενδείκνυται ιδιαίτερα για μεταλλικά κτίρια.

Δεν ελκύει έντομα η μύκητες. Η ανόργανη ορυκτή σκόνη συνθέτει την πλάκα προσδίδοντας αντι-μυκητικές, αντι-βακτηριδιακές, αντί-εντομικές και αντί-τερμιτικές λειτουργίες, οι οποίες πληρούν τις απαιτήσεις για αποφυγή δημιουργίας μούχλας και μικροοργανισμών σε κτίρια.

Χρήσεις  

Η FΡ Board® 50 προσδιορίζεται για την κατασκευή εξωτερικής τοιχοποιίας καλύπτοντας όλες τις ανάγκες των κτιρίων ειδικών προδιαγραφών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε κατασκευαστικό τομέα. Επίσης, στην επιφάνεια της μπορεί να επικολληθεί πλακάκι, μάρμαρο, γρανίτης, πέτρα, ταπετσαρία, διακοσμητικές πλάκες, ξύλο και κάθε είδους βαφή.

Περιβάλλον και Υγεία  

Η FΡ Board® 50 δεν περιέχει αμίαντο, φορμαλδεϋδη, βενζόλιο ή άλλα βλαβερά ραδιενεργά στοιχεία. Είναι άκαπνο, μή τοξικά και άοσμο. Φυσική ορυκτή σκόνη και ανόργανα υλικά αποτελούν τα υλικά παραγωγής. Η διαδικασία παραγωγής γίνεται με γνώμονα την διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος, την χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση, περιορισμό της εκπομπής σωματιδίων, εξοικονόμηση ενέργειας και προστασία του περιβάλλοντος.

iconsfpgr

prodiagrafesfpgr

 

Ενδιαφέροντα Νέα

 • Στυλ Διακόσμησης
  Μερικά βασικά στυλ διακόσμησης … Μινιμαλιστικός σχεδιασμος Ο μινιμαλισμός είναι μία μορφή design με αντοχή στον χρόνο. Η ηρεμία και η απλή γραμμή είναι δύο στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν. Όσοι από ...
  Βιοκλιματικά σπίτια ...
  Κατασκευάστε ένα βιοκλιματικό σπίτι και κερδίστε χρήματα. Η εταιρεία μας δίνει μεγάλη έμφαση στην εξοικονόμηση ενέργειας… γι’ αυτό το λόγο σχεδιάζει και κατασκευάζει βιοκλιματικές κατοικίες. Ένα βιοκλ...
  Η Νορβηγία επενδύει ...
  To Aurland Lookout είναι μία μήκους 30 μέτρων “σανίδα πειρατή” σε μορφή γέφυρας που φτάνει πάνω από ένα από τα μεγαλύτερα και πιο εντυπωσιακά φιόρδ στη δυτική Νορβηγία. Δεν είμαστε σίγουροι για το τι ...
  Αντισεισμικά σπίτια ...
  Oι ακραίες καιρικές συνθήκες και οι φυσικές καταστροφές προκαλούν εκατοντάδες απώλειες το χρόνο προκαλώντας δισεκατομύρια ευρώ σε ζημίες. Χάρη στις εξελίξεις στο σχεδιασμό και τα υλικά, οι αρχιτέκτονε...