Συχνές ερωτήσεις

Ερ. Ειναι αντισεισμικο; Σε περιπτωση σεισμου θα υπαρχει καποιο προβλημα;
A: Τα κτίρια από μεταλλικό σκελετό (χάλυβα βαρέως τύπου διατομής) σε συνδυασμό με την τοιχοποιία ξηράς δόμησης θεωρούνται εξαιρετικής αντοχής και είναι αρκετά ασφαλή ακόμη και αν είναι το επίκεντρο του σεισμού. Έχουμε τη δυνατότητα ελευθερία σχεδιασμού, γρήγορη και καθαρή τοποθέτηση, αντισεισμική προστασία. Η τοιχοποιία της ξηράς δόμησης είναι κατά 60% πιο ελαφριά από έναν αντίστοιχο συμβατικό τοίχο. Λόγω των μικρότερων στατικών φορτίων μειώνονται αντίστοιχα και οι σεισμικές καταπονήσεις του κτιρίου, με αποτέλεσμα οι τοίχοι να μην ριγματώνουν. Η εσωτερική και η εξωτερική τοιχοποιία προσφέρει υψηλή μηχανική αντοχή σε περίπτωση κρούσης ή σεισμού.

Η ξηρά δόμηση είναι η μοναδική τοιχοποιία που συνεργάζεται άψογα με τον μεταλλικό σκελετό και ενδείκνυται ανεπιφύλακτα.

Ερ. Έχει μόνωση ένα μεταλλικό σπίτι;
Τα συστήματα ξηράς δόμησης είναι ένας σύγχρονος τρόπος δόμησης προσφέροντας, μέγιστη θερμομόνωση, ηχομόνωση, πυροπροστασία και ένα ευχάριστο, υγιή και ασφαλή περιβάλλον. Εκτός από τις μοναδικές θερμοηχομονωτικές ιδιότητες προσφέρει ένα βιοκλιματικό περιβάλλον από υλικά φιλικά στον άνθρωπο χωρίς καμία τοξική ουσία, επιτυγχάνοντας άριστη διαπνοή, αποτρέποντας την εμφάνιση υγρασίας και μούχλα.

Ερ. Μπορώ να προσθέσω και άλλους ορόφους μελλοντικά;
A: Ο μεταλλικός σκελετός αποτελείται από δοκούς βαρέως τύπου, δίνοντας τη δυνατότητα επέκτασης του κτιρίου και την προσθήκη όσων ορόφων επιθυμείτε.

Ερ. Μπορώ να κρεμάσω οτιδήποτε στη γυψοσανίδα ή με δεσμεύει;
Α: Η γυψοσανίδα που χρησιμοποιείται είναι ειδικών προδιαγραφών με υψηλή μηχανική αντοχή επιτρέποντας το κρέμασμα οποιουδήποτε βάρους. Η στερέωση όλων των αντικειμένων (είδη υγιεινής, ντουλάπια, σώματα θέρμανσης, air-condition ή οποιοδήποτε αντικείμενο μεγάλου φορτίου) γίνεται με ειδικά βύσματα

Ερ. Μπορεί να υποστηρίξει οποιοδήποτε αρχιτεκτονικό σχέδιο;
A: Φυσικά και μπορεί να υποστηρίξει οποιοδήποτε σχέδιο, με κύριο χαρακτηριστικό ορόφους στον αέρα, μεγάλα ανοίγματα, μεγάλους ανοιχτούς χώρους χωρίς ενδιάμεσες κολώνες καθώς και πλήρη ελευθερία και ευελιξία στο αρχιτεκτονικό σχέδιο

Ερ. Η γυψοσανίδα μπορεί να επενδυθεί με κάποιο υλικό;
A: Η γυψοσανίδα μπορεί να επενδυθεί με πέτρα, ξύλο, ταπετσαρία ή οποιοδήποτε άλλο υλικό. Η γυψοσανίδα αποτελεί την ιδανική λύση για τέτοιου είδους επενδύσεις καθώς έχει λεία επιφάνεια χωρίς την παραμικρή ατέλεια. Επίσης, μπορούν να γίνουν πολλές επιπρόσθετες διακοσμητικές κατασκευές από γυψοσανίδα, όπως κρυφοί φωτισμοί, εσοχές κ.ά.

Ερ. Μπορεί να γίνει ανακαίνιση σε ένα μεταλλικό σπίτι;
A: Μπορείτε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε κάποιο μεσότοιχο πολύ εύκολα, χωρίς σκόνη και κούραση και χωρίς να πετάξετε να μονωτικά υλικά, τα οποία μπορείτε να ξαναχρησιμοποιήσετε.

ΕΡ: Πως γίνεται η εγκατάσταση της υδραυλικής και της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης;
Α: Η διέλευση ηλεκτρολογικών και υδραυλικών σωληνώσεων γίνεται πολύ εύκολα στο διάκενο των τοίχων (πριν την τοποθέτηση της γυψοσανίδας) χωρίς σκαψίματα και γκρεμίσματα.

ΕΡ: Τι μόνωση χρησιμοποιείται;
Α: Στις τοιχοποιίες, τα δάπεδα και τη στέγη χρησιμοποιείται μόνωση πετροβάμβακα πυκνότητας 50 κιλών.

Ο πετροβάμβακας είναι ένα μονωτικό υλικό προσφέροντας εξαιρετική θερμομόνωση και ηχομόνωση, με πολύ χαμηλό συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας και υψηλό συντελεστή ηχοαπορρόφησης. Είναι υδρόφοβο υλικό, αναπνέει (επιτρέπει τη διάχυση υδρατμών), έχει μεγάλη αντοχή σε χημικά και μικροοργανισμούς, αποφεύγοντας την δημιουργία βακτηρίων και μούχλας. Είναι ένα άκαυστο υλικό έχοντας άριστη συμπεριφορά στη φωτιά. Διατηρεί τις μονωτικές του ιδιότητες ακόμα και σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, συνεισφέροντας έτσι στον περιορισμό και στην καθυστέρηση εξάπλωσης της φωτιάς, σώζοντας ζωές και προστατεύοντας τις κατασκευές και τις περιουσίες.

ΕΡ: Η κατασκευή θεωρείται προκάτ;
Α: Ο μεταλλικός σκελετός του κτιρίου προκατασκευάζεται στο εργοστάσιο μας και μεταφέρεται έτοιμος στο χώρο του έργου για να τοποθετηθεί. Η υπόλοιπη κατασκευή (τοιχοποιίες, στέγη, δάπεδα.. κ.α.) δεν είναι προκατασκευασμένη, κατασκευάζεται στο χώρο σας, επιτυγχάνοντας σωστή εφαρμογή όλων των υλικών.

ΕΡ: Τι διαφορά έχει η άδεια οικοδομής μιας μεταλλικής κατοικίας σε σχέση με την συμβατική;
Α: Η διαδικασία της άδειας οικοδομής για μία μεταλλική κατοικία είναι η ίδια με αυτή της συμβατικής. Η μοναδική διαφορά είναι στις εισφορές του ΙΚΑ. Η μεταλλική κατοικία έχει κατα 60% μειωμένες εισφορές ΙΚΑ.

ΕΡ: Τι συντήρηση έχει ένα μεταλλικό κτίριο;
Α: Η συγκεκριμένη κατασκευή δε χρειάζεται καμία απολύτως συντήρηση, δεν υπάρχουν φθορές ούτε στα μεταλλικά στοιχεία, ούτε στις μονώσεις που τοποθετούνται. Πολύ απλά το μεταλλικό σπίτι έχει πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής.

Ερ. Είναι οικονομικό;
A: Παρά το γεγονός ότι το μεταλλικό σπίτι προσφέρει όλα τα ανωτέρω πλεονεκτήματα, με κυριότερο αυτό της άριστης κατασκευής, το κόστος ενός τέτοιου σπιτιού, είναι πιο οικονομικό σε σύγκριση με τη συμβατική κατασκευή.

Ενδιαφέροντα Νέα

 • Στυλ Διακόσμησης
  Μερικά βασικά στυλ διακόσμησης … Μινιμαλιστικός σχεδιασμος Ο μινιμαλισμός είναι μία μορφή design με αντοχή στον χρόνο. Η ηρεμία και η απλή γραμμή είναι δύο στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν. Όσοι από ...
  Βιοκλιματικά σπίτια ...
  Κατασκευάστε ένα βιοκλιματικό σπίτι και κερδίστε χρήματα. Η εταιρεία μας δίνει μεγάλη έμφαση στην εξοικονόμηση ενέργειας… γι’ αυτό το λόγο σχεδιάζει και κατασκευάζει βιοκλιματικές κατοικίες. Ένα βιοκλ...
  Η Νορβηγία επενδύει ...
  To Aurland Lookout είναι μία μήκους 30 μέτρων “σανίδα πειρατή” σε μορφή γέφυρας που φτάνει πάνω από ένα από τα μεγαλύτερα και πιο εντυπωσιακά φιόρδ στη δυτική Νορβηγία. Δεν είμαστε σίγουροι για το τι ...
  Αντισεισμικά σπίτια ...
  Oι ακραίες καιρικές συνθήκες και οι φυσικές καταστροφές προκαλούν εκατοντάδες απώλειες το χρόνο προκαλώντας δισεκατομύρια ευρώ σε ζημίες. Χάρη στις εξελίξεις στο σχεδιασμό και τα υλικά, οι αρχιτέκτονε...