Metal Homes

Σχεδιασμός και προετοιμασία

Α στάδιο

Όλα τα κτίρια (σπίτια, ξενοδοχεία, επαγγελματικοί χώροι) σχεδιάζονται τρισδιάστατα σε αρχιτεκτονικό πρόγραμμα, αναφέροντας όλες τις κατασκευαστικές λεπτομέρειες και διευκρινίζοντας όλο το κτίριο εσωτερικά και εξωτερικά (διαστάσεις δωματίων, ηλεκτρικά - υδραυλικά, τοπ. κλιματιστικών, κρυφοί φωτισμοί (αν υπάρχουν), κουφώματα κ.α.). Εφόσον ολοκληρωθούν τα σχέδια (δισδιάστατα, τρισδιάστατα και φωτορεαλιστικά) σχεδιάζεται ο μεταλλικός σκελετός ηλεκτρονικά, σε ειδικό πρόγραμμα κατασκευής μεταλλικών κτιρίων (Strucad), και στη συνέχεια προκατασκευάζεται στο εργοστάσιο μας.

* Για την ολοκλήρωση κατασκευής του μεταλλικού σκελετού δεν είναι απαραίτητο να έχει προηγηθεί η βάση ή το υπόγειο από μπετό.

Β στάδιο

Μεταφέρονται όλα τα υλικά στο χώρο του έργου (μεταλλικός σκελετός, τσιμεντοσανίδες, γυψοσανίδες, μονώσεις κ.α..) και ξεκινά η κατασκευή του κτιρίου. Οι τοιχοποιίες δεν μεταφέρονται προκατασκευασμένες, τοποθετούνται και φτιάχνονται στο χώρο του έργου.

1  4 2

 

Μεταλλικός σκελετός
Ο φέρων οργανισμός του κτιρίου αποτελείται από πιστοποιημένο χάλυβα βαρέως τύπου διαφόρων διατομών, ανάλογα με τις απαιτήσεις του κτιρίου (π.χ. ΙΡΕ, ΗΕΑ, ΗΕΒ, Κοιλοιδοκοί κ.α.). Σχεδιάζεται ηλεκτρονικά σε ειδικό πρόγραμμα κατασκευής μεταλλικών κτιρίων και κατασκευάζεται στο εργοστάσιο μας. 
 Ο χάλυβας είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα υλικά. Εξασφαλίζει την αντισεισμικότητα και την αρχιτεκτονική ευελιξία των κτιρίων, δίνοντας τη δυνατότητα κατασκευής μεγάλων ανοιγμάτων χωρίς ενδιάμεσες κολώνες.
* Η τοποθέτηση του μεταλλικού σκελετού γίνεται από ιδιόκτητα μηχανήματα.

* Μόνο ο μεταλλικός σκελετός του κτιρίου προκατασκευάζεται στο εργαστάσιό μας.
* Η πολυετή εμπειρία μας και το εξειδικευμένο προσωπικό μας εγγυάται για την τέλεια εφαρμογή τους.

metalikos skeletos1  metalikos skeletos2  metalikos skeletos3

Στέγη

Η στέγη αποτελείται από κεραμίδι και πάνελ πολυουρεθάνης (στο κάτω μέρος), με εσωτερική γαλβανιζέ υδρορροή.  Μπορεί να είναι μονόριχτη, δίριχτη ή με περισσότερες κλίσεις, ανάλογα με το αρχιτεκτονικό σχέδιο. (Χρωματολόγιο κεραμιδιών). Επίσης, μπορεί να τοποθετηθεί και πάνελ στυλ κεραμίδι. 

Πιο συγκεκριμένα... Τα πανελ πολυουρεθάνης προσφέρουν υψηλή μηχανική αντοχή και άριστη θερμομόνωση. Αποτελούνται από δύο γαλβανισμένα και έγχρωμα χαλυβδοελάσματα με ενδιάμεση μόνωση από οικολογικό αυτοσβηνόμενο αφρό πολυουρεθάνης, πυκνότητας 40±2 Kgr/m3. Το εξωτερικό ελασματόφυλλο των πανελ πολυουρεθάνης είναι τραπεζοειδούς μορφής ή στυλ κεραμίδι και το εσωτερικό ελασματόφυλλο είναι ελαφρά διαμορφωμένο με αυλακώσεις.

Στο εσωτερικό ταβάνι τοποθετείται επιπλέον μόνωση ορυκτοβάμβακα. Με αυτόν τον νέο και σύχγρονο τρόπο κατασκευής επιτυγχάνεται η μέγιστη θερμομόνωση και υγρομόνωση, εξασφαλίζοντας την άριστη ποιότητα κατασκευής, αντοχή στις καιρικές συνθήκες, χωρίς καμία απολύτως συντήρηση.

stegh1  stegh2

Εξωτερική τοιχοποιία

Το σύστημα της εξωτερικής τοιχοποιίας αποτελείται από τα εξής υλικά:

 • Πυρίμαχη – θερμοηχομονωτική τσιμεντόπλακα Thermal Board
 • Μόνωση Ορυκτοβάμβακα,
 • Γαλβανιζέ οδηγοί βαρέως τύπου,
 • Γυψοσανίδα Duragyp πάχους 15 mm,

Όλη η επιφάνεια της τσιμεντόπλακας ThermalBoard  στοκάρεται με έγχρωμο κονιάμα (δεν χρειάζεται βάψιμο). Ο παραπάνω συνδυασμός υλικών επιτυγχάνει άριστη διαπνοή, αποτρέποντας την εμφάνιση υγρασίας και μούχλας.
Η συγκεκριμένη τσιμεντόπλακα είναι ένα νέο υλικό φιλικό προς το περιβάλλον για οικολογικά σπίτια, με εξαιρετικά μεγάλη θερμομόνωση, ηχομόνωση, πυροπροστασία και  αντισεισμικότητας.  Προσφέρει υψηλή αντοχή στις καιρικές συνθήκες και εξαιρετική μηχανική αντοχή. Είναι ανθεκτικό στη γήρανση και ενδείκνυται σε περιοχές με πολύ υγρασία (αδιάβροχο). Εξωτερικά μπορεί να επενδυθεί με πλακάκι, πέτρα ή οποιοδήποτε άλλο υλικό.

Εσωτερικά χρησιμοποιείται γυψοσανίδα Duragyp χάρη στον ενισχυμένο με υαλοινές και ίωες ξύλου πυρήνα της, είναι ΠΥΡΑΝΤΟΧΗ, ΗΧΟΜΟΝΩΤΙΚΗ, ΑΝΘΥΓΡΗ ειδικών προδιαγραφών για κατασκευές με υψηλές απαιτήσεις και καταπονήσεις,  καλύπτοντας όλες τις ανάγκες των κτιρίων (νοσοκομεία, ξενοδοχεία, σχολεία, κατοικίες, επαγγελματικούς χώρους κ.α.) επιτυγχάνοντας εξαιρετική μηχανική αντοχή, μέγιστη θερμομόνωση, ηχομόνωση και πυροπροστασία.

 

eksoteriki toixo  eksoteriki toixo1  eksoteriki toixo2

Εσωτερική τοιχοποιία

Το σύστημα της εσωτερικής τοιχοποιίας αποτελείται από τα εξής υλικά:

 • Γυψοσανίδα Duragyp
 • Μόνωση Ορυκτοβάμβακα
 • Γαλβανιζέ οδηγοί βαρέως τύπου

Εσωτερικά χρησιμοποιείται γυψοσανίδα Duragyp χάρη στον ενισχυμένο με υαλοινές και ίωες ξύλου πυρήνα της, είναι ΠΥΡΑΝΤΟΧΗ, ΗΧΟΜΟΝΩΤΙΚΗ, ΑΝΘΥΓΡΗ ειδικών προδιαγραφών για κατασκευές με υψηλές απαιτήσεις και καταπονήσεις,  καλύπτοντας όλες τις ανάγκες των κτιρίων (νοσοκομεία, ξενοδοχεία, σχολεία, κατοικίες, επαγγελματικούς χώρους κ.α.) επιτυγχάνοντας εξαιρετική μηχανική αντοχή, μέγιστη θερμομόνωση, ηχομόνωση και πυροπροστασία.

eksoteriki toixo  eso toixopoiia2  eso toixopoiia3

Δάπεδο

Το δάπεδο του ορόφου κατασκευάζεται από λαμαρίνα HIDECK, γαλβανιζέ πλέγμα και Μπετό. 

orofou1Η τραπεζοειδή λαμαρίνα HIDECK τοποθετείται σε όλα τα δάπεδα των ορόφου. Είναι ειδικά σχεδιασμένη για μεταλλικές κατοικίες, προσφέροντας μεγάλη αντοχή στη διάβρωση και εξαιρετική μηχανική αντοχή, χωρίς μεγάλο αριθμό βοηθητικών υποστυλωμάτων.

* Στο κάτω μέρος των δαπέδων (~εσωτερικό ταβάνι) τοποθετείται μόνωση Ορυκτοβάμβκας και γυψοσανίδα πάχους 12.5 mm προκειμένου να εξασφαλιστεί η μέγιστη θερμομόνωση και ηχομόνωση.

dapedo1  dapedo2  dapedo3

.

   

Interesting News

 • Η Νορβηγία...
  To Aurland Lookout είναι μία μήκους 30 μέτρων “σανίδα πειρατή” σε μορφή γέφυρας που φτάνει πάνω από ένα από τα μεγαλύτερα και πιο εντυπωσιακά φιόρδ στη δυτική Νορβηγία. Δεν είμαστε σίγουροι για το τι είναι πιο εντυπωσιακό: η θέα ή το γεγονός ότι το μόνο πράγμα που στέκεται ανάμεσα σε εσάς και την χα...
  How do...
  Extreme conditions and natural disasters cause the loss of hunderds of lifes per year costing billions of dollars in damages. Thanks to the evolution in design and materials, architects but also construction geniuses invent new design innovations for the creation of structures that withstand ex...
  Βιοκλιματικά σπίτια...
  Κατασκευάστε ένα βιοκλιματικό σπίτι και κερδίστε χρήματα. Η εταιρεία μας δίνει μεγάλη έμφαση στην εξοικονόμηση ενέργειας… γι’ αυτό το λόγο σχεδιάζει και κατασκευάζει βιοκλιματικές κατοικίες. Ένα βιοκλιματικό κτίριο θα πρέπει να έχει το σωστό προσανατολισμό έτσι ώστε να αξιοποιείται σωστά η θερμική η...
  Στυλ Διακόσμησης...
  Μερικά βασικά στυλ διακόσμησης … Μινιμαλιστικός σχεδιασμος Ο μινιμαλισμός είναι μία μορφή design με αντοχή στον χρόνο. Η ηρεμία και η απλή γραμμή είναι δύο στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν. Όσοι από εσάς θέλετε να ακολουθήσετε αυτό το στυλ θα πρέπει να αποχαιρετίσετε τα πολλά κάδρα στους τοίχους, δ...